image

Om GOSPEL CENTRAL

GOSPEL CENTRAL er et økumenisk, interkulturelt, flerspråklig kormusikalsk seminarforum for korentusiaster. Denne serien av gospelseminarer er et initiativ fra gospelmusikkveteranen RAYE WALTER, som stammer fra San Diego, California, USA, men har
jobbet som frilansmusiker rundt om i Skandinavia siden slutten
av 1980-årene.

I LØPET AV HVER PROSJEKT møtes koret til månedlige seminarer på fredag kveld og lørdag, og helgen konkluderes med en "framvisningskonsert" søndag kveld.


GOSPEL CENTRAL 2007 - Oslo

GOSPEL CENTRAL concert at Centralkirken, Oslo

GOSPEL CENTRAL 2007 bestod av et 40-stemmers kor med erfarne korsangere. Kormedlemmene var primært fra Stor-Oslo, men flere
av våre sangere kom så langt borte fra som Tromsø i nord og Flekkefjord i sør.

GOSPEL CENTRAL 2007 ble akkompagnert av et 5-mannsband med noen av Oslos mest etterspurte profesjonelle musikere – inkludert den prominente norske kapellmesteren og musikkarrangøren ANDRE STORENG – med Raye Walter ved flygelet.


[LES MER VED Å KLIKKE PÅ FOTOGRAFIENE I MENYEN PÅ HØYRE SIDE!]

Hvorfor GOSPEL CENTRAL?

På sine internasjonale reiser har Raye blitt inderlig klar over ønsket mange har om et sterkere åndelig (kristent) nærvær i en moderne populærmusikkverden som stadig utvikler seg og går framover.
Dette seminarprosjektet er en gjerning – blant flere – som forsøker
å imøtekomme en slik utfordring.


Om RAYE WALTER
[KLIKK PÅ FOTO ØVERST TIL HØYRE I MENYEN]

Hans visjon for GOSPEL CENTRAL

“Å fremme anerkjennelse og verdsettelse av det livgivende budskapet gospelmusikken bringer, og å søke og skaffe til veie egnede scener til å vise denne musikksjangerens potensielle åndelige innflytelse på dagens høysekulariserte samfunn”


Og disse er blant hovedmålene for korprosjektet:
  • Å fostre åndelig vekst og utvikling gjennom musikk og samvær

  • Å gi legmannens uttykk for livserfaring og åndelige aspirasjoner en stemme

  • Å livnære og opprettholde en konkret motvekt til det sekulære musikkmarkedet

  • Å skaffe til veie scener for outreach og samvær i lokalsamfunnet

GOSPEL CENTRAL in concert at Centralkirken, Oslo


Kort historie

Raye Walter hadde gleden av å holde en gospelseminarhelg i Centralkirken i Oslo, etter invitasjon fra Andre Storeng og Metodist-
kirkens felleskor deKor. Helgen ble sagt å ha vært – uten overdrivelse – en svært inspirerende og oppløftende opplevelse for alle!

Det var etter dette Oslobesøket at Raye konseptualiserte ideen til akkurat dette seminarprosjektet. Etter mye ettertanke og bønn, delte Raye konseptideen med Andre, og spurte om han ville være interessert i et samarbeid rundt et slikt prosjekt. Andre sa gladelig ja! … og hjulene begynte da sakte å gå rundt! Raye tok så kontakt med deKor og spurte om de ville vurdere å være verter for det foreslåtte prosjektet, og deKor sa ja! Etter en presentasjon foran Centralkirkens menighetsråd, sa rådet enstemmig (!) ja til å holde seminarene og konsertene i Centralkirken, i sentrum av Oslo.


GOSPEL CENTRAL concert at Centralkirken, Oslo


Til tross for å ha hatt gleden av å jobbe med mange av kristenmusikk-
ens nasjonale og internasjonale sangere og musikere – i Nord-Amerika og Skandinavia – gjennom de siste tre tiårene, synes Raye fremdelses det gir mest glede og tilfredsstillelse å jobbe med korsangere og publikum på ”grasrotnivå”.

"Hvilken større belønning finnes enn å bevitne - med egne øyne - hvordan gospelmusikkens kraft rører ved hjertene og sinnene hos folk i forskjellige aldre, fra forskjellige kulturer, og i alle deler av livet!”   –  Raye Walter


GOSPEL CENTRAL concert at Centralkirken, Oslo

...the message makes the difference   ( budskapet utgjør forskjellen )
HOME
image

TILLBAKE TIL SITE MAP
imageNorsk øversettning:
ØYVIND THORMODSÆTER